Poliția britanică a reținut șapte persoane după atentatul terorist de la Londra

Poliția britanică a efectuat un raid într-un apartament din Birgmingham, în legătură se pare cu atacul terorist de miercuri, din perimetrul Parlamentului de la Londra. Potrivit comadandantului echipei anti-teroriste, citat de presă, șapte persoane au fost arestate în locații diferite, la Birgmingham și Londra, între altele. Alte detalii nu sunt cunoscute, dar potrivit postului de televiziune Sky News, mașina folosită în atac are fi fost închiriată la Birgmingham. Poliția a calificat atacul drept „un incident terorist cu posibile rădăcini în extremismul islamic”, dar, pentru moment, nimeni nu și-a asumat responsabilitatea. Se pleacă de al premiza că ar fi fost actul unui singur atacator, a cărui identitate, cunoscută de poliție, nu a fost făcutăp deocamdatăp publică.

Miercuri după amiază, un bărbat a intrat cu mașina în lumea care se afla pe Podul Westmisnter, în apropierea Parlamentului, după care i-a atacat pe polițiștii care păzeau intrarea parlamentarilor în clădire. Un polițist a fost înjunghiat și a murit mai tîrziu la spital, în timp ce atacatorul a fost împușcat de colegii polițistului rănit. Trei persoane au fost omorîte când atacatorul a intrat cu mașina în trecători. Alte circa 40 de persoane au fost rănite, între care un cuplu de români și trei elevi francezi, între 15 și 16 ani.

Premierul Theresa May se afla în clădirea Parlamentului în momenul atacului de unde a fost evacuată imediat. Miercuri seară a condus o ședință cu șefii serviciilor de securitate după care a anunțat că nivelul de alarmă în țara nu va fi ridicat. Acesta se află la al doilea nivel cel mai ridicat, indicând că un atac terorist este oricând posibil.