Liderul regiunii separatiste transnistrene,Vadim Krasnoselski, s-a întîlnit la Moscova cu Grigori Karasin

Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski la întîlnirea de la Holercani

Liderul regiunii separatiste transnistrene,Vadim Krasnoselski, a fost din nou, joi, la Moscova, la mai puțin de o săptămână după precedenta vizită. Vinerea trecută acesta, împreună cu șeful executivului de la Tiraspol, Alexandr Martînov, au avut întrevederi în Duma de stat, administrația prezidențială și în guvernul rus. De data aceasta, Krasnoselski s-a întâlnit la Ministerul rus de externe cu adjunctul ministrului, Grigori Karasin.

Instituirea de către Chişinău și Kiev a controlului comun mixt la punctul de trecere Cuciurgan de pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene a fost unul dintre subiectele de bază discutate la Moscova. În plus, Karasin a subliniat, potrivit unui comunicat al externelor ruse, că „situația în jurul Transnistriei nu se îmbunătățește, iar bunele intenții ale părții moldovenești anunțate de președintele Igor Dodon, deocamdată, nu sunt confirmate de pași practici”.

Comunicatul mai spune că partea rusă și-a arătat nedumerirea în legătură cu ceea ce a numit „tergiversarea artificială a ședințelor în formatul 5+2”, iar în viitorul apropiat Grigori Karasin va veni la Chişinău și Tiraspol pentru a discuta subiectul.