Adjunctul ministrului american al justiției, Rod Rosenstein, audiat astăzi în Senatul american în cazul demiterii directorului FBI

Rod Rosenstein

Adjunctul ministrului american al justiției, Rod Rosenstein apare astăzi în fața Senatului pentru a explica împrejurările în care a fost concediat directorul FBI, James Comey. Audierea din Senat va avea loc în spatele ușilor închise. Rosenstein a recomandat concedierea directorului FBI, dar, ulterior, președintele Donald Trump a declarat într-un interviu televizat că avea de mult intenția să-l demită. Comey coordona ancheta privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane și contactele care ar fi putut exista între Rusia și membrii campaniei lui Trump.

Liderul democraților în Senat, Chuck Schumer a declarat că la audieri se va discuta și posibilitatea numirii unui procuror independent care să investigheze posibilul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale ameriacare. În acest moment, pe lângă ancheta FBI, mai sunt în curs două anchete în Congres pe aceeași temă.