La Chișinău, ofițerii anti-corupție au descins la apartamentul fostului deputat PLDM Chiril Lucinschi și în biroul primarului Dorin Chirtoacă

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins în această după-amiază la apartamentul fostului deputat PLDM Chiril Lucinschi, relatează Unimedia.

Lucinschi a fost reţinut joi în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, relatează presa de la Chișinău. Comunicatul de presă al CNA, care vorbește despre reținerea unui fost deputat, nu îl identifică. Lucinschi și-a depus mandatul de parlamentar în februarie.

Ofițerii CNA au făcut o descindere și în biroul primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, tocmai întors de la o reuniune regională la Minsk, Belarus.

Între timp, Centrul Național Anticorupție a anunțat că au fost reținuți secretarul consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didencu, şi doi consilieri, informează IPN. Ei sunt bănuiți de corupere pasivă, trafic de influență şi depășirea atribuțiilor de serviciu, precizează CNA într-o declarație de presă.