Alexei Navalnîi califică drept „meschin” refuzul Primăriei Moscovei de a permite o demonstrație anti-corupție în central capitalei

Navalnîi la protestul de la Moscova din martie anul acesta

Alexei Navalnîi a criticat drept „meschin” refuzul autorităților de a-i permite organizare un miting anti-corupție pe 12 iunie, în centrul capitalei ruse. Miercuri, primăria a oferit în schimb alte două locații, ambele mai la periferie. Motivul ar fi că mitingul ar putea perturba manifestațiile programate pe 12 iunie, de Ziua Rusiei.

Într-o postare pe YouTube, Navalnîi a anunțat că pe 12 iunie ar putea avea loc manifestații în mai bine de 200 de orase desi în multe locuri, autoritățile locale, la ferl ca la Moscova, nu au aprobat decât locații la periferie sau chiar în afara orașelor.

În martie, mișcarea anti-corupție a lui Navalnîi a reușit să organizeze proteste în multe orașe, iar participarea a fost neașteptat de mare. Alexei Navalnîi intenționează să candideze anul viitor la președinție, împotriva lui Vladimir Putin, care nu și-a declarat încă oficial intențiile.