Autoritățile moldovene declară că nu cunosc unde se află fostul lider separatist Evgheni Șevciuk

Evgheni Șevciuk

La o săptămână după ce fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a anunțat că s-a refugiat la Chișinău, autorități moldovene afirmă că nu cunosc unde se află acesta.

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a declarat pentru Unimedia că oamenii legii s-au autosesizat din presă în legătură cu pretinsa tentativă de asasinare a lui Șevciuk, despre care acesta a scris pe Facebook că ar fi fost pusă la cale în stânga Nistrului de șefii holdingului Sheriff.

„În continuare se întreprind măsuri pentru determinarea locului unde se află dânsul pentru a fi audiat. Complexitatea materialelor o să arate, să i se dea statut de persoană protejată sau nu. Deocamdată, nu am avut niciun contact, nicio declarație”, a mai afirmat ministrul de interne.

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, care a pierdut alegerile în decembrie anul trecut, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că s-a refugiat la Chișinău, după ce noua administrație condusă de Vadim Krasnoselski i-a deschis câteva dosare penale, acuzându-l, între altele, de abuz în serviciu, delapidarea unor sume mari de bani și activități de contrabandă.

Șevciuk respinge acuzațiile, spunând că s-a refugiat la Chișinău pentru că s-ar teme să fie ucis în stânga Nistrului și că dosarele penale împotriva sa ar fi o răzbunare politică.