Jared Kushner, consilier la Casa Albă, declară că nu a avut decît „patru întâlniri, probabil, cu reprezentanți ruși” în timpul campaniei prezidențiale

Cu câteva ore înainte de a fi audiat în Congres, Jared Kushner, consilier la Casa Albă și ginerele președintelui american Donald Trump, a declarat luni că „nu a complotat” cu Rusia în timpul campaniei electorale din 2016 sau după aceea și nu a încercat să aibă un canal de comunicare secret cu Moscova.

„Nu am avut legături neadecvate. Nu m-am bazat pe fonduri ruse pentru a-mi finanța activitățile de afaceri din sectorul privat'', a scris Kushner în declarația difuzată cu câteva ore înaintea audierii sale cu ușile închise în Comisia de control a agențiilor de informații a Senatului american.

Kushner a mai declarat că a avut „probabil, patru întâlniri cu reprezentanți ruși” în timpul campaniei electorale și în perioada de tranziție, după victoria lui Donald Trump, întrucât în echipa de campanie a lui Trump el se ocupa de relațiile cu guvernele străine.

Congresul a dechis mai multe investigații legate de amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 și posibilele legături ale membrilor campaniei lui Donald Trump cu Moscova. Marți, Kushner o sa apară, tot în spatele ușilor închise, în fața Comisiei de control a agențiilor de informații a Camerei Reprezentanților.

În ianuarie, serviciile americane de informații au dat un raport în care se afirmă că președintele rus Vladimir Putin a ordonat „o campanie de influențare” a alegerilor americane, acuzație respinsă categoric de Rusia. Independent de anchetele din Congres, are loc și ancheta condusă de procurorul special Robert Muller, numit de ministerul Justiției.