Premierul rus Dmitri Medvedev afirmă că noile sancțiuni americane ar pune capăt oricărei șanse de normalizare a relațiilor Moscovei cu Washingtonul

Dmitri Medvedev cu Vladimir Putin

Premierul rus Dmitri Medvedev a criticat fără echivoc noile sancțiuni impuse de Statele Unite, afirmând că pun capăt oricărei șanse de normalizarea a relațiilor bilaterale și semnalizează deschiderea „unui război comercial” fără menajamente între Statele Unite și Rusia. Într-un comentariu pe Facebook, Medvedev a declarat că în pofida sancțiunilor, economia Rusiei va continua sa se dezvolte, cum a făcut-o și în ultimii ani.

Președintele Donald Trump a semnat miercuri noua lege care impune sancțiuni noi împotriva Rusiei, Iranului și Coreii de Nord, dar a spus că măsurile legislative ar avea „deficiențe serioase” și a semnalat că s-ar putea să nu le aplice integral. Legislația a fost aprobată de ambele camere ale Congresului luna trecută, cu majorități suficient de mari ca legislatorii să se asigure că pot răsturna orice potențial veto din partea lui Trump. Rusiei i se impugn noi sancțiuni pentru amestectul în alegerile prezidențiale din 2016 dar și petru intervențiile din estul Ucrainei și Siria.