BBC a anunțat că un tribunal iranian a decis confiscarea bunurilor a 152 de oameni afiliați serviciului persan al postului britanic

BBC a anunțat că un tribunal iranian a decis emiterea unui ordin de confiscare a bunurilor unui număr de 152 de oameni, afiliați serviciului persan al postului britanic. Este vorba de foști și actuali angajați ai serviciului, ca si colaboratori sporadici. Potrivit BBC, nu au fost date mai multe explicaţii de către instanță, dar cele 152 de persoane nu pot să vândă sau să cumpere proprietăți, mașini și alte bunuri”.

Programele BBC în limba Farsi sunt interzise în Iran, iar colaboratorii acestor programe ca si rudele lor din Iran sunt supuși persecuțiilor. In ciuda deciziei judecătoreşti și a hărțuielilor permanente, directorul serviciului a declarat că programele postului vor continua pentru a-i informa în mod independent și fără părtinire pe iranienii din lumea întreagă.

Potrivit BBC, audiența programelor de radio, TV și internet a serviciului persan al BBC este de 13 milioane de oameni. Populația Iranului este de peste 80 de milioane.