Moscova va adopta măsuri de răspuns la noile sancțiuni americane care țintesc regimul nord-coreean

Serghei Riabkov

Rusia a anunțat că va adopta măsuri de răspuns la noile sancțiuni economice impuse de Statele Unite unui număr de 16 companii și persoane fizice, majoritatea din Rusia și China, acuzate că ar ajuta regimul din Coreea de Nord și programele sale nuclear și balistic.

Potrivit departamentului finanțelor de la Washington, noile penalități au scopul să izoleze și mai mult Phenianul. Lista sancționaților include șase companii chineze, una rusă și patru persoane din Rusia. Au mai fost sancționate o companie de construcții bazată în Africa și două firme din Singapore. Sancțiunile înseamnă că nici o companie americană nu poate avea relații cu cei vizați, iar activele pe care aceștia le-ar putea avea în Statele Unite vor fi blocate.

Viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat că Moscova „a început pregătirea unor măsuri de răspuns, care sunt inevitabile în această situație”. Riabkov a adăugat că în contextul noilor sancțiuni, „declarațiile Statelor Unite despre dorința de a stabiliza relațiile bilaterale sună deosebit de neconvingător”. El a mai spus că speră ca Statele Unite să înțeleagă că asemenea sancțiuni nu funcționează.