Atac armat în Las Vegas: peste 50 de morți și mai mult de 200 de răniți. Poliția a făcut public numele atacatorului (VIDEO)

Las Vegas, după atac.

Un oficial al poliției din Las Vegas spune că peste 50 de oameni au fost uciși și peste 200 răniți într-un atac armat care a avut loc în noaptea de duminică spre luni în orașul din statul Nevada. Un suspect a fost ucis în timpul incidentului petrecut pe principala arteră din Las Vegas, unde avea loc un concert de muzică country în aer liber, Harvest Festival.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Joe Lombardo, a spus că suspectul a tras asupra mulțimii dintr-o armă automat de la etajul 32 al hotelului-cazinou Mandalay Bay hotel. Lombardo l-a identificat pe suspect ca fiind Stephen Paddock, un bărbat de 64 de an alb, locuitor al orașului Las Vegas.

Casinoul Mandalay Bay

Printre cei uciși se numără câțiva polițiști care asistau la concert în afara orelor de serviciu.

Autoritățile consideră că atacatorul identificat drept localnic a acționat singur, deși poliția caută încă o femeie de origine asiatică identificată drept Marilou Danley, și despre care se spune că era împreună cu suspectul în timpul atacului.

Your browser doesn’t support HTML5

Десятки погибших и раненых в результате обстрела зрителей на концерте в Лас-Вегасе

Câteva zboruri spre Aeroportul Internațional McCarran au fost redirecționate din cauza incidentului.

Ministerul de externe al R. Moldova a spus într-un comunicat de presă că face demersuri pe lângă autoritățile americane pentru a afla dacă printre victime se numără cumva cetățeni moldoveni.

Poliția din Las Vegas spune că bilanțul victimelor nu este definitiv. În faza actuală el sugerează că a fost cel mai sângeros atac de acest fel din istoria Statelor Unite, depășindu-l pe cel dintr-un club de noapte de la Orlando, soldat în iunie 2016 cu 49 de morți.