Guvernul român a adoptat Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal (VIDEO)

Protest împotriva modificării Codului Fiscal în Piața Victoriei de la București.

Guvernul român a adoptat Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal, dar a amânat discutarea proiectului privind majorarea salariului minim brut. În baza controversatei modificări a Codului fiscal, plata contribuţiilor sociale trece exclusive la angajat; este redus și impozitul pe venit de la 16% la 10%. Noile prevederi fiscale au fost criticate de patronate, de sindicate, dar şi de către preşedintele României, Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”, relatează postul de televiziune Digi24.

Corespondenta Europei Libere, Sabina Fati a fost în Piața Victoriei, unde sute de persoane au protestat în fața guvernului împotriva modificării Codului fiscal, iar Partidul Național Liberal, de opoziție, a anunțat că pregătește o moțiune de cenzură.

Guvernul român a promis totodată creșterea salariului minim brut pe ţară de la 1.450 de lei la 1.900 de lei începând cu 1 ianuarie 2018, măsură care va fi discutată ulterior. Este o majorare care va fi aproape anulată de decizia de miercuri de a trece plata contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.