Statele Unite și Rusia sprijină o soluție negociată în Siria, se spune într-o declarație comună publicată de Kremlin

Președintele american Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin, la summitul economic Asia-Pacific din Vietnam, 10 noiembrie 2017

Deși președinții Rusiei și Statelor Unite nu au avut o întâlnire oficială în marginea summitului Asia-Pacific din Vietnam, Kremlinul a difuzat sâmbătă dimineața un comunicat în care informează că Vladimir Putin și Donald Trump, au aprobat după o scurtă discuție, o declarație comună, pregătită dinainte de experți, în care se pronunță pentru continuarea eforturilor în lupta împotriva Statului Islamic în Siria. Se precizează că declarația comună fusese discutată în prealabil, tot în Vietnam, de miniștrii de externe, Serghei Lavrov și Rex Tillerson, secretarul de stat.

Cei doi lideri și-au confirmat angajamentul față suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Siriei și au chemat toate părțile implicate să participe activ la procesul politic de la Geneva. Moscova și Washingtonul sunt de acord că nu există o soluție militară pentru conflictul din Siria, conform textului declarației comune publicat pe pagina de internet a Kremlinului.