La Chișinău au fost premiați cei mai buni jurnaliști ai anului 2017, între care și Alexandru Popescu de la Radio Europa Liberă

Alexandru Popescu

Cei mai buni jurnaliști ai anului 2017 au fost premiați aseară la Gala anuală de decernare a premiilor a Clubului de presă din Chișinău, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei.

La categoria reportaj TV, au fost acordate două premii: unul jurnalistei Liuba Șevciuc de la RISE Moldova pentru investigația „Educație prin violență” şi altul colegului nostru Alexandru Popescu de la Radio Europa Liberă pentru seria de reportaje „România – 10 ani pe harta UE”. Printre premianți se mainumără Elena Cioina de la platforma E-Sanatate, Ziarul de Gardă pentru abordarea temelor de interes public major, jurnalistul Iurie Sanduța de la RISE Moldova. Proiectul special „Nu se va întoarce nimeni și niciodată - aici vă vor putrezi oasele” despre deportații din Moldova în perioada sovietică, realizat de Portalul Newsmaker.md a fost premiat la categoria Reportaj multimedia. La categoria Fotoreportaj a fost premiat proiectul „Râul Nostru”, realizat de Andrei Moraru, Asociația reporterilor „Oameni și kilometri”. Premiul Debutul anului a fost oferit pentru Proiectul „Oameni și kilometri”. La categoria Evoluția anului a fost desemnat portalul de știri pentru tineri Diez.md, iar Speranța anului a fost desemnată Svetlana Gore, reporter TVR Moldova. Cel mai bun blog a fost desemnat al jurnalistei Elena Robu, Blog – elenarobu.md. Pentru Jurnalism Responsabil a fost premiată directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu, pentru o serie de reportaje despre Nicolina Bulat. La domeniul Jurnalism inovativ premiant este Rise Leaks.