Senatul american a aprobat proiectul reformei fiscale a administrației președintelui Donald Trump

Senatul american a aprobat cea mai mare modificare a legilor fiscale ale țării din ultimele trei decenii. Proiectul a fost aprobat după miezul nopții, miercuri, cu un vot la limită, (51 „pentru” și 48 „împotrivă”), în timp ce protestatari aflați în galeria publică a Senatului au scandat „opriți legea”, înainte să fie dați afară.

Cu câteva ore înainte, Camera Reprezentanților a aprobat și ea reforma, cu un vor confortabil (227 – 203). Republicanii dețin majoritatea în ambele camere ale Congresului.

Proiectul mai are de trecut o lectură, probabil tot pe 20 decembrie, pentru aprobarea finală. Dacă va trece, ceea ce este de așteptat, aceasta va fi prima mare victorie legislativă a președintelui Donald Trump de la venirea sa în fruntea administrației în luna ianuarie.

Proiectul introduce modificări radicale în Codul Fiscal, atât pentru companii, cât și pentru persoane fizice, iar republicanii susțin că reforma ca stimula creșterea economică. Pe de altă parte, criticii spun că propunerile nu ar face decât să îmbogățească și mai mult pe cei bogați și marile corporații.