Un tribunal din Crimeea a condamnat la închisoare un activist pro-Kiev, fiind acuzat că ar fi deținut arme și explozibile

Volodimir Baluh

Un tribunal din peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia, l-a condamnat pe activistul pro-Kiev, Volodimir Baluh la 3 ani și 7 luni de închisoare, fiind acuzat că ar fi deținut arme și explozibile. Instanța din districul Rozdolne îl obligă pe activist și la plata unei amenzi de 10 mii de ruble (aprox. 175 $) În ultima sa declarație făcută în fața instanței Volodimir Baluh a spus că este nevinovat și că indiferent de ce i s-ar imputa „nu va putea fi obligat să își iubească așa-numita noua patrie a sa”. Cităm din nou: „Indiferent ce va fi, victoria va fi a noastră, trăiască Ucraina!” El a dat de înțeles că acuzațiile împotriva sa sunt motivate politic, fiind parte a politicii autorităților ruse din provincia anexată ilegal împotriva celor care sprijină reîntoarcerea Crimeii la Ucraina.

Baluh a fost arestat de serviciul de securitate al Rusiei în decembrie 2016, fiind acuzat ca ar fi ascuns explozibil şi 90 de gloanțe în podul casei sale. Ministerul ucrainian de externe a condamnat decizia instanței din Rozdolne, considerând-o „ilegală”.