Rusia apără bombardamentele din Siria care au ucis cel puțin 250 de oameni în regiunea rebelă Ghouta

Moscova a apărat atacurile masive ale forțelor guvernamentale siriene sprijinite de aviația rusă asupra unei regiuni rebele din apropierea capitalei Damasc.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că „lupta împotriva terorismului nu poate fi restrânsă de nimic”, deoarece suburbia din Ghouta adăpostește grupul islamist Al-Nusra, afiliat organizației teroriste Al-Qaeda.

Lavrov a spus că Nusra a efectuat atacuri asupra ambasadei și misiunii comerciale rusești de la Damasc. Totodată, el a menționat că „experiența acumulată la Aleppo, când s-a ajuns la o înțelegere cu rebelii privind retragerea lor, ar putea fi aplicată și în Ghouda de Est”.

Potrivit organizației Observatorul sirian pentru drepturile omului cu sediul la Londra, în bombardamentele din ultimele două zile asupra enclavei Ghouda de Est au fost uciși cel puțin 250 de oameni.

ONU, Statele Unite, țări europene și organizații de apărare a drepturilor omului au condamnat uciderea civililor în urma atacurilor aviației rusești și siriene din ultimele 48 de ore. Observatori și reprezentanți ai ONU au declarat că bombardamentele au lovit spitale, blocuri de locuit și alte ținte civile.