Jurnaliști ruși boicotează Duma, în semn de protest față de iindiferența deputaților la acuze de hărțuire sexuală

O activistă AI cere investigarea cazului Sluțki, Moscova, 8 martie 2018

Sindicatul independent al jurnaliştilor din Rusia a îndemnat Adunarea Parlamentară a OSCE să întrerupă interacţiunea cu şeful comitetului pentru relaţii externe a Dumei de Stat, Leonid Sluţki, acuzat de câteva jurnaliste de hărţuire sexuală. Demersul este publicat pe pagina oficială a sindicatului https://profjur.org/slutsky-osce

Semnatarii demersului îndeamnă mass media internaţională să se alăture boicotului Dumei de stat, anunţat de câteva importante instituţii de presă din Rusia, şi să condamne acţiunile deputatului Sluţki, dar şi ale colegilor săi din comisia de etică care nu au găsit nimic reprobabil în comportamentul deputatului. Jurnaliştii ruşi semnatari ai demersului consideră că doar oprobiul international îl poate determina pe Sluţki să îşi ceară scuze pentru hărţuirea jurnalistelor şi să depună mandatul.

Câteva instituţii de presă din Federaţia Rusă au declarat că îşi retrag corespondenţii din Duma de Stat, între care Postul de Radio Eho Moskvi, Concernul RBK, Posturile de televiziune Dojdi şi RTVI.