CCALC va monitoriza alegerile din toamnă din R.Moldova

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, din care fac parte 35 de organizații neguvernamentale, și-a relansat activitatea pentru a monitoriza campania electorală și alegerile parlamentare din toamnă.

Astăzi la o conferință de presă secretarul Coaliției, Polina Panainte, a spus că activitatea Coaliției se va concentra pe patru domenii: monitorizarea proceselor electorale, monitorizarea comportamentului mass-media, activități de educație civică și electorală și activități orientate spre asigurarea dreptului la vot al tuturor cetățenilor.

Directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boţan, a declarat că organizația va monitoriza în ce măsură este respectată legislația electorală, drepturile electorale ale cetățenilor, cum funcționează organele electorale și cum sunt formate circumscripțiile electorale și secțiile de votare.

Directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu, a spus că trei ONG-uri vor monitoriza comportamentului instituțiilor de presă în timpul campaniei electorale. Consultanta Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, Alina Andronache, a anunțat că va fi monitorizat modul în care are loc respectarea drepturilor electorale ale cetățenilor defavorizați în procesul electoral.

Coordonatorul de programe al Asociației „Promo-LEX”, Nicolae Panfil, a amintit că asociația pe care o reprezintă a format o Misiune de Observare, care va monitoriza campania electorală, activitatea concurenților electorali, finanțarea activităților electorale etc.

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte este o entitate constituită din 35 organizații. Organizațiile membre fac apel către alte structuri să se alăture.