În Ungaria, o nouă lege împotriva imigrației a fost propusă parlamentului

Un nou proiect de lege împotriva imigrației a fost înaintat spre dezbatere parlamentului Ungariei. Potrivit proiectului de lege, persoanele sau organizațiile cei care îi ajută pe migranții care nu au dreptul să fie protejați sau care sunt ilegali în Ungaria ar putea să fie pedepsiți cu închisoare.

Proiectul de lege, cunoscut în presă sub numele Stop Soros, este parte a campaniei îndreptate împotriva miliardarului american care susține financiar cauze liberare. George Soros a fost acuzat de guvernul premierului de dreapta Viktor Orban, în campania electorală din această primăvara, că ar încerca să pună în pericol cultura creștină a Ungariei prin sprijinul financiar pe care îl acorda cauzelor liberale, inclusiv refugiaților.

Din 2010, de când se află la putere, Viktor Orban a întărit controlul guvernului său asupra presei a provocat o politică agresivă anti-imigrație, politică criticată de Uniunea Europeană. Agenția ONU pentru refugiați a cerut Ungariei astăzi să renunțe la restricțiile impuse de aceasta lege agențiilor non-guvernamentale care acorda sprijin refugiaților și sa nu „inflameze mai departe sentimentele și atitudinile xenofobe”, se arata într-un comunicat al agenției, citat de Reuters.