John Bolton, consilierul prezidențial american pe probleme de Securitate națională, ar urma să viziteze Moscova

John Bolton

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că John Bolton, consilierul prezidențial american pe probleme de Securitate națională, planifică să viziteze Moscova, fără a oferi însă prea mule detalii. „Din câte cunoaștem, această călătorie va avea loc. Asta e tot ce pot să vă spun la moment”, le-a declarat Dmitri Peskov jurnaliștilor.

Agenția rusă de știri Interfax citează surse de la Washington care susțin că Bolton este așteptat la Moscova săptămâna viitoare, pentru a pregăti o posibilă întâlnire între Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump.

Pe 9 iunie, Dmitri Peskov a declarat că într-o convorbire telefonică din luna martie cei doi lideri au stabilit în prealabil o întâlnire și au discutat inclusiv despre o posibilă locație – Viena, capitala Austriei. „Nu s-au făcut însă promisiuni clare, iar discuțiile nu au continuat până acum”, a precizat la acea vreme Peskov.

În luna martie, președintele SUA Donald Trump declara că se va întâlni „în scurt timp” cu Vladimir Putin, însă de atunci relațiile între Washington și Moscova s-au răcit din cauza conflictului din Siria și a otrăvirii, în Marea Britanie, a fostului agent rus, Serghei Skripal.