Protest la Chișinău în fața Curții de Apel care examinează recursul avocaților lui Andrei Năstase (Galerie foto)

Curtea de Apel examinează dosarul alegerilor din Chişinău

Zeci de persoane, simpatizanți ai formațiunii Platforma Demnitate și Adevărul, protestează în fața Curții de Apel Chișinău, unde este examinat recursul avocaților lui Andrei Năstase, care a învins în scrutinul pentru funcția de primar al capitalei. Marți, judecătoria Centrul nu a validat rezultatul alegerilor anticipate. Oamenii scandează „Lăsați-ne primarul” și „Noi nu cedăm”.

În debutul ședinței de la Curtea de Apel, Andrei Năstase a cerut recuzarea completului de judecători pentru că nu are încredere că aceștia „ar putea asigura un proces echitabil”. Cererea a fost respinsă pentru că a fost „neîntemeiată”, a anunțat magistratul Ion Muruianu, fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, care a condus completul de judecată ce a examinat cererea de recuzare.

Andrei Năstase a calificat decizia ca fiind una „ilegală”, anticipând că verdictul final ar putea fi similar cu cel din 19 iunie. El a mai precizat că la ședință ar fi fost prezenți și reprezentanți ai misiunilor diplomatice din țări occidentale.