Partide și sindicate din Federația Rusă cer permisiunea de a organiza miercuri un miting împotriva intenției Guvernului de a majora vârsta de pensionare

La o demonstrație de protest sîmbătă la Ivanovo

Reprezentanții mai multor partide politice și sindicate din Federația Rusă au cerut repetat să li se permită organizarea unui miting împotriva intenției Guvernului de a majora vârsta de pensionare. Protestul este planificat pentru miercuri, 18 iulie, informează Interfax. Activiștii civici sunt sprijiniți de partidele Iabloko, Partidul Comunist al Federației Ruse și Spravedlivaia Rosia. Anterior, inițiatorii au cerut permisiunea de a manifesta în zilele de unu, doi și patru iulie, însă autoritățile de la Moscova i-au refuzat din cauza măsurilor de securitate luate pe parcursul Campionatului Mondial de Fotbal. Competiția se va încheia pe 15 iulie.

Luna trecută, executivul de la Moscova a înaintat un proiect de lege prin care se propune ca până în 2028 vârsta de pensionare să fie ridicată de la 60 la 65 de ani pentru bărbați și de la 55 la 63 de ani în cazul femeilor, însă până în 2034.