Majoritatea parlamentară de la Chișinău a respins cererea opoziției de audiere a mai multor miniștri

Majoritatea parlamentară de la Chișinău a respins cererea opoziției de audiere a mai multor miniștri, a conducerii Procuraturii Anticorupție, CNA și a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Solicitarea a vizat recuperarea banilor după devalizarea sistemului bancar, stabilirea tarifelor la gaze și energia electrică etc.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, citat de agenția de știri IPN, a afirmat că „au trecut deja patru ani de la jaful bancar și societatea vrea să cunoască cum a evoluat recuperarea fraudei”. Deși propunerea a fost susținută de deputații din Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat și cei din Partidul Socialiștilor, această nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi acceptată.

Legislatorii din partea PLDM au cerut audierea conducerii Centrului Național Anticorupție cu privire la raportul de monitorizare și evaluare a implementării Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție. Fracțiunea PL a insistat pe audierea ministrei Educației cu privire la situația din gimnaziul din satul Aluatu, Taraclia, singura școală din raion cu predare în limba română. Propunerile nu au întrunit majoritatea voturilor.