Fostul ginere al președintelui Azerbaidjanului ar putea fi audiat în SUA

Emin Agalarov

Procurorul special Robert Mueller, care anchetează presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, a anunțat că dorește sa îl interogheze pe cântărețul Emin Agalarov, fostul ginere al președintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a anunțat un avocat al artistului.

Avocatul Scott Balber nu a spus dacă echipa procurorului special dorește să discute și cu tatăl artistului, Aras Agalarov, care este un oligarh cu legături cu președintele Rusiei,, Vladimir Putin. Artistul și tatăl său au fost parteneri cu Donald Trump în organizarea concursului Miss Univers la Moscova, în 2013, și au jucat un anumit rol în organizarea unei întrevederi, în iunie 2016, la Trump Tower, în New York, între apropiați ai președintelui Donald Trump și o avocata rusă, Natalia Veselnițkaia, cu presupuse legături cu elita politică din Rusia.

Întâlnirea a avut loc după ce un intermediar l-a anunțat pe fiul lui Donald Trump că un oficial rus ar putea oferi „documente compromițătoare” pentru rivala din alegeri a lui Donald Trump, Hillary Clinton. Veselnițkaia a negat, într-o audiere în Congresul american, că ar fi acționat în numele Kremlinului, afirmând că a acționat „independent de orice structură guvernamentală”.

Emin Agalarov a recunoscut că a contribuit la organizarea întrevederii, dar a negat că ar fi fost vorba de vreo informație compromițătoare în cursul discuțiilor. Procurorul special Mueller nu îl poate soma să depună mărturie nici pe artist și nici pe tatăl său, deoarece ei nu trăiesc în Statele Unite.