Premierul Pavel Filip s-a declarat încrezător în succesul luptei împotriva corupției

Pavel FIlip

Premierul R.Moldova, Pavel Filip, s-a declarat încrezător în succesul luptei împotriva corupției, dacă „se va face un efort comun al tuturor actorilor: Guvern, administrația publică locală, societatea civilă, mediul de afaceri”. Declarația a fost făcută la ședința de lucru a Grupului de monitorizare 2 a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017 – 2020, potrivit agenției Moldpres.

În ultimii doi ani, Republica Moldova a adoptat un cadru legal cuprinzător în domeniul prevenirii și combaterii corupției, iar premierul a subliniat rolul important care revine agențiilor independente menite să combată corupția în Moldova. Potrivit Moldpres, astăzi a fost prezentat raportul de monitorizare și evaluare privind implementarea Strategiei în anul trecut și s-a constatat că din cele 43 de acțiuni planificate, doar 9 au fost realizate, iar 33 – parțial realizate, și una urmează să fie pusă în practică.

Strategia Națională de Integritate și Anticorupție 2017-2020 a fost adoptată la 30 martie 2017 și a fost elaborată cu sprijinul experților naționali și internaționali, al societății civile, dar și al partenerilor de dezvoltare, scrie Moldpres.