Președintele Igor Dodon spune că nici el, nici membrii familiei sale nu au suferit traumatisme grave în urma accidentului rutier (VIDEO)

Igor Dodon

Președintele Igor Dodon se simte bine și nu a avut nevoie de intervenția medicilor în urma accidentului rutier în care a fost implicată astăzi coloana prezidențială, potrivit unui postări pe contul său de Facebook. Accidentul s-a petrecut în zona localității Strășeni, pe traseul Chișinău – Călărași, fiind implicate două mașini ale cortegiului prezidențial și o camionetă.

Inspectoratul General al Poliției a spus că mai cercetează circumstanțele producerii accidentului. Dar consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a afirmat deja într-o postare preluată pe contul șefului statului că automobilele din coloana oficială se deplasau regulamentar, fiind „tamponate de un alt autoturism ce a încălcat regulamentul circulației rutiere”.

Deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, a publicat pe Facebook o înregistrare video în care se poate vedea cum camioneta aflată aparent pe contrasens lovește Mercedesul prezidențial. Din înregistrare este limpede că se circula pe vreme proastă. Bătrâncea a mai scris că ar fi vorba de o tentativă de omor, nu de un accident.

Șeful Serviciului Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea, a declarat portalului Unimedia că președintele Dodon s-a ales cu câteva zgârieturi și vânătăi. Nu este limpede cine a mai avut de suferit, dar presa a relatat că, potrivit unor informații neconfirmate, în mașina președintelui se mai aflau mama, soția și unul din fiii președintelui Dodon.