Consulul general al Arabiei Saudite din Istanbul, Mohammed al-Otaibi, a fost demis din funcție

La Consulatul saudit de la Istanbul, 17 octombrie 2018

Consulul general al Arabiei Saudite din Istanbul, Mohammed al-Otaibi, a fost demis din funcție și va figura în cadrul unei investigații penale, relatează agenția Reuters, fără să precizeze despre ce anchetă este vorba.

Autoritățile Turciei consideră că angajații consulatului Arabiei Saudite din Istanbul ar fi implicați în dispariția jurnalistului Jamal Khasshoggi, pe 2 octombrie. Acesta a intrat în consulat pentru a rezolva o serie de chestiuni administrative și nu a mai fost văzut de atunci. Poliția din Istanbul crede că Khasshoggi a fost omorât pe teritoriului consulatului. Autoritățile de la Riad neagă că ar avea vreo legătură cu acest caz.

Astăzi presa a relatat că cei cinci suspecți în dosarul privind dispariția lui Jamal Khasshoggi ar avea legături cu prințul moștenitor și liderul de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman. Potrivit publicației The New York Times, unul dintre bănuiți a fost deseori văzut alături de prinț în timpul vizitelor sale în afara țării. Alți trei suspecți, scrie publicația americană, ar avea legătură cu paza de corp a prințului, iar cel de-al cincilea – e medic legist în cadrul Ministerului Sănătății din Arabia Saudită.