Noi pachete suspecte, adresate actorului Robert de Niro și fostului vicepreședinte Joe Biden

Robert De Niro, imagine de arhivă.

Poliţia din statul american Delaware a anunţat joi că investighează un„ 'pachet suspect” găsit în localitatea Wilmington, care , potrivit postului de televiziune NBC, îi era adresat fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden.

Fostul vicepreședinte american Joe Biden (foto de arhivă, 2017)

Mai devreme, poliția de la New York a descoperit un pachet exploziv adresat actorului Robert De Niro, critic vehement al președintelui Donald Trump. Pachetul conținea o bombă artizanală similară cu cele trimise miercuri prin poștă fostului președinte Barack Obama, fostei secretare de statșți Primă doamnă Hillary Clinton și la sediul CNN/ Time Warner din New York. Pachetele au fost interceptate de Serviciile secrete, destinatarii fiind în afara oricărui pericol. Cu două zile în urmă, un pachet similar îi fusese trimis și miliardarului și filantropului George Soros.

FBI și CIA au deschis o anchetă in acest caz. Intr-un discurs ieri, președintele Donald Trump a calificat trimiterea acestor dispositive explozibile artizanale drept actiuni „josnice”, „respingatoare” și condamnabile. Fără a-i numi pe politicienii sau instituția media care fuseseră ținta pachetelor, Trump a criticat din nou presa liberală, pe care o numește „fake media” pentru că ar fi creat o atmosferă de „ură” în America, răspândind informații „false și inexacte”. În 6 noiembrie au loc alegeri pentru Camera Reprezentanților și Senat, așa-numitele midterm elections, alegeri la jumătatea mandatului.