Premierul rus Dmitri Medvedev acuză Statele Unite că s-ar folosi de sancţiuni pentru a-şi rezolva problemele politice interne

Premierul rus Dmitri Medvedev (dr.), cu președinții Xi Jinping și cu Milos Zeman (stg.) la Shanghai, 5 noiembrie 2018

Aflat la Beijing, premierul rus Dmitri Medvedev a acuzat miercuri Statele Unite că s-ar folosi de sancţiuni pentru a-şi rezolva problemele politice interne. „Este evident că toate tipurile de sancţiuni, discuţiile despre sancţiunile împotriva Iranului, sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, restricţiile asupra importurilor şi taxele vamale împotriva UE şi Chinei sunt luate pentru a rezolva problemele politice interne", a spus Medvedev, citat de agențiile internaționale de știri.

Washingtonul a impus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei din 2014, pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi pentru amestecul în alegerile americane din 2016. În acest an, Statele Unite şi-au extins sancţiunile şi asupra Chinei, pentru achiziţionarea de avioane militare ruseşti. Totodată, Statele Unite și China se află într-un război comercial, provocat de încercarea administrației americane de a contracara praccile comerciale neloaiale ale Chinei.