Juan Guaido apelează la liderii armatei venezuelene să renunțe la susținerea lui Nicolas Maduro

Nicolas Maduro și Juan Guaido

Liderul opozitiei din Venezuela, Juan Guaido, presedinte al Parlamentului de la Caracas, a făcut un apel către liderii armatei sa îl abandoneze pe controversatul presedinte socialist Nicolas Maduro, dupa ce un inalt general Francisco Yanez a declarat intr-o postare pe Youtube ca armata il sprijina în realitate pe liderul opozitiei. Maduro, a propus alegeri generale anticipate.

Sute de mii de oameni au protestat sîmbătă la Caracas și in alte orase ale Venezuelei impotriva regimului socialist al lui Nicolas Maduro. La aceste proteste Guaido a făcut apelul către armată, cu atit mai mult cu cit saptamina ce vine ar urma sa soseasca in Venezuela ajutoare umanitare – atit pe mare cit si pe uscat – si armata ar putea sa opreasca intrarea lor în țara.

Sîmbătă, președintele controversat Maduro a anunțat că este deschis dialogului cu opozitia, dar Juan Guaido a respins propunerea, spunind ca ea ar fi menită doar să ciștige timp, deoarece pănă acum discutiile dintre putere și opozitie in Venezuela s-au soldat cu eșecuri si cu plecarea în exil forțat a membrilor opozitiei.