Președinția a respins drept „atac electoral” avertismentul de vineri al CEC

Președintele Igor Dodon

„Așa cum s-a menționat anterior, atacurile asupra instituției prezidențiale continuă și vor continua cu o intensitate și mai mare până la finele campaniei electorale. Reiterăm că președintele a decis să nu se implice în această luptă electorală pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici din țară…” se arată în declarația președinției, preluată de Unimedia.

Vineri, Președintele Igor Dodon a fost admonestat de Comisia Electorală Centrală pentru că se implică în campania electorală, în sprijinul Partidului Socialiștilor și utilizează în acest scop resurse administrative. Atenționarea a fost provocată de contestația Partidului Liberal care a depus o contestație la CEC, cerând excluderea PSRM din cursa electorală.

„Se atenționează Președinția Republicii Moldova asupra inadmisibilității implicării în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie pentru utilizarea resurselor administrative de către PSRM pe seama utilizării imaginilor și atributelor instituției”, a declarat Iurie Ciocan în cadrul ședinței CEC. Pe 21 ianuarie, Igor Dodon anunțase că renunță la ideea de a candida pentru Partidul Socialiștilor în alegerile generale din februarie.