Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kövesi a fost anunțată oficial că i s-a deschis un nou dosar penal

Laura Codruța Kövesi.

Secția specială de investigare a magistraților a anunțat, vineri, într-un comunicat oficial, că Laurei Codruța Kövesi i s-a deschis un nou dosar penal, cel de-al doilea, după ce fosta șefă a Direcţiei Naționale Anticorupție declarase, cu o zi înainte, după audierea sa la această nou înființată structură, că nu a fost respectată procedura legală și a respins acuzațiile ce i-au fost aduse.

Sunt invocate două infracțiuni - constituire de grup infracțional organizat și complicitate la represiune nedreaptă. Ar fi vorba despre plângeri formulate de părți în dosarul care a fost gestionat de DNA Ploiești, unde procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu i-au investigat pe membrii familiei Cosma, unde tatăl, fost președinte Consiliul Județean Prahova, și fiul, parlamentar PSD, au fost condamnați la închisoare. Cererea doamnei Kövesi de a-l recuza pe procurorul de caz, a fost respinsa.

Laura Codruţa Kövesi susţine, într-un punct de vedere remis MEDIAFAX, că învinuirile aduse de Secţia de anchetă sunt „fabulaţii întocmite exclusiv în scopul denigrării”. Doamna Kövesi este creditată cu șanse foarte mari de a ajunge procuror-șef european.