Polonia a convenit cu SUA amplasamentul trupelor americane suplimentare desfășurate pe teritoriul polonez

Militari americani sosind la Gdansk. 13 septembrie 2017

Polonia a convenit cu Statele Unite amplasamentul trupelor americane suplimentare ce vor fi desfășurate pe teritoriul polonez, a declarat vineri ministrul apărării, Mariusz Blaszczak. Polonia şi Statele Unite au semnat în iunie un acord prin care numărul militarilor americani staționați temporar pe teritoriul polonez va fi suplimentat cu 1.000 față de media actuală de 4.500 în cadrul unei rotații a forţelor NATO.

Joi seară, președintele Donald Tump a anunțat că-și anulează vizita în Polonia de la sfârșitul săptămânii din cauza amenințării uraganului Dorian, care se îndreaptă spre statul Florida. În locul lui va veni vicepreședintele Mike Pence, dar nu este clar dacă vor avea loc discuții privind cooperarea militară.

Pe 1 septembrie, Polonia marchează 80 de ani de la izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial, ceremonii la care va fi prezentă și cancelara germană Angela Merkel. În acest moment, între Polonia și Germania au reapărut tensiuni provocate de cererea Varșoviei de a fi despăgubită pentru pierderile suferite în timpul războiului. Guvernul de la Berlin refuză pentru moment să discute aceste pretenții.