Procuratura Anticorupție a declanșat urmărirea penală în cazul președintelui suspendat al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță

Presa de la Chișinău relatează că Procuratura Anticorupție a pornit urmărirea penală în privința președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, efectuând percheziții în biroul acestuia, la scurt timp după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a dat acordul și l-a suspendat din funcția de judecător.

Ziarul de Gardă scrie că începerea urmăririi penale i-au fost confirmate de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, Cătălina Bogonos. Ion Druță este bănuit de „îmbogățire ilicită” iar cercetarea penală se bazează, a precizat Procuratura Anticorupție, pe sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.

CSM a decis încă în luna iunie suspendarea lui Ion Druță din funcția administrativă de președinte al Curții Supreme, în urma unui denunț al judecătorului Mihai Murguleț.