Sondaj: Ion Ceban (PSRM) - 26,5%, Andrei Năstase (ACUM) - 21,4%

Valeriu Pașa (WatchDog.MD) și Valeriu Cantarji (CBS AXA), conferință de presă la IPN, Chișinău, 14 octombrie 2019

Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru primarul general de Chișinău, 26,5% dintre locuitorii capitalei moldovene ar vota pentru candidatul PSRM, Ion Ceban, alți 21,4% l-ar susține pe Andrei Năstase, candidatul Blocului Electoral ACUM, în timp ce fostul primar al orașului și candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă ar primi 5,2% din voturi.

Potrivit sondajului prezentat luni de WatcDog.MD și CBS AXA la o conferință de presă organizată de agenția IPN, preferințele electoratului în ce privește Consiliul municipal Chișinău arată că PSRM ar obține 29,8 la sută, blocul ACUM 22,7 procente, iar Partidul liberal 3 la sută.

Expertul WatchDog.MD Valeriu Pașa a afirmat că numărul votanților lui Ion Ceban a scăzut în comparație cu sondajele precedente, în timp ce numărul susținătorilor lui Adrei Năstase a crescut. Dorin Chirtoacă rămâne la un scor neschimbat. Prezența la vot este estimată la 74,6 la sută.

Interviurile au fost realizate la telefon și pe teren, marja de eroare este de +/-4,7%, iar datele au fost colectate în perioada 5-13 octombrie.