Maia Sandu: „Am pierdut o bătălie, însă adevărata bătălie este contra corupției”

Igor Dofon, Maia Sandu.

Președintele Igor Dodon a anunțat că va demara în curând discuții despre remanieri guvernamentale pentru a pune guvernul „pe calea cea bună”, dar a fost acuzat de prim-ministra Maia Sandu că „subminează reforma justiției” pentru care ea este gata să lupte „din guvern sau din stradă”.

Schimbul de replici are loc la o zi după turul doi de scrutin al alegerilor de primar în Chișinău câștigat de candidatul PSRM, Ion Ceban, în fața candidatului blocului ACUM, Andrei Năstase.

Lider informal al PSRM, șeful statului a scris într-o postare pe Facebook că guvernul dominat de blocul ACUM „încă nu se isprăvește așa cum trebuie și va fi nevoie de o intervenție hotărâtă pentru a-l pune pe calea cea bună, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor”. Șeful statului a sugerat că lipsa de rezultate la nivel central explică eșecul blocului ACUM în alegerile din Chișinău.

În replică, prim-ministra Maia Sandu l-a acuzat pe Dodon de „jocuri pe sub masă, prin care subminează reforma justiției”. Vorbind la o conferință de presă la guvern, Sandu a sugerat la rândul său că trenarea eforturilor guvernamentale de curățare a justiției s-ar explica prin opoziția președintelui la reforme. „Sunt pregătită să lupt pentru o justiție adevărată de aici, din Guvern sau din stradă”, a spus Sandu.

Ea l-a mai îndemnat pe Andrei Năstase să-și reia urgent activitatea în guvern în calitate de vice-premier și ministrul de Interne. „Cred că oamenii au pierdut un potențial primar bun (...). Am pierdut o bătălie, însă adevărata bătălie este contra corupției”, a declarat Sandu.