Mai multe țări europene înăspresc restricțiile antiepidemice

Multe state europene își intensifică lupta pentru a controla ceea ce mulți experți se tem că ar fi un al doilea val de infecții, forțând unele țări și orașe să restabilească restricții dure.

Spania are cel mai mare număr de infecții din Europa de Vest, iar autoritățile regionale din domeniul sănătății s-au angajat să limiteze întrunirile la șase persoane din 10 în Catalonia.

Primul ministru britanic Boris Johnson a anunțat, ieri, reguli mai stricte, despre care a spus că au fost concepute pentru a salva vieți, a proteja sistemul de sănătate publică și a limita daunele economice, deoarece oficialii medicali au ridicat nivelul de alertă de sănătate, spunând că transmiterea sa este în creștere „rapidă și probabil exponențială”.

Johnson a declarat că noile măsuri, inclusiv limitarea programului de lucru pentru pub-uri și restaurante și încurajarea oamenilor să lucreze de acasă, ar trebui să dureze până la șase luni.

Italia a adăugat Parisul și alte părți ale Franței pe lista sa roșie de COVID-19, astfel încât oricine vine din Paris, Provence, Corsica sau alte câteva regiuni franceze, trebuie să prezinte la intrarea in Italia teste negative de COVID.

Ieri, Franța a înregistrat peste 10.000 de noi infecții confirmate pe o perioadă de 24 de ore, pentru a șasea oară în 12 zile.