Președintele american Joe Biden va sta de vorbă duminică cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski

Președintele american Joe Biden va mai avea duminică o convorbire cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în contextul încercărilor Washingtonului de a dezamorsa criza declanșată de sporirea prezenției militare a Rusiei la granita Ucrainei. Potrivit unei oficialități de la Casa Albe, președintele Biden intenționează să „reafirme sprijinul american pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în fața agresiunii ruse”.

### Vezi și... ### Joe Biden: Washingtonul și aliații săi „vor răspunde cu măsuri economice ferme și de altă natură în cazul unei escaladări militare”

Cei doi lideri vor discuta și despre pregătirile pentru convorbirile americano-ruse de după sărbatorile de iarnă. Pe 30 decembrie președintele american Joe Biden a stat de vorbă la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin, convorbire solicitată de acesta din urmă. A fost a doua convorbire dintre cei doi lideri în luna decembrie, în cadrul căreia Biden a încercat să găsească o cale diplomatică de a depăși impasului legat de evoluțiile din Ucraina.

Rusia continuă să mențină circa 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina, în ciuda avertismentelor Casei Albe că o agresiune împotriva Ucrainei va avea consecințe foarte serioase, în primul rînd sancțiuni economice „fără precedent”, um a avertizat președintele Joe Biden. Ultima convorbire Biden-Zelenski a avut loc acum trei săptămâni.