Statele Unite și Marea Britanie spun că Rusia se află în spatele celor 15 atacuri cibernetice lansate în februarie împotriva Ucrainei

Imagine generică.

Statele Unite și Marea Britanie spun că Rusia se află în spatele celor 15 atacuri cibernetice lansate în februarie împotriva ministerului ucrainean al apărării și a sistemului bancar al Ucrainei. Anne Neuberger, consiliera pe probleme cibernetice de la Casa Albă, le-a spus reporterilor în 18 februarie: „credem că guvernul rus e responsabil pentru atacurile cibernetice pe scară largă care au avut loc săptămâna asta împotriva băncilor ucrainene”. Neuberger a mai spus că oficialitățile americane au decis să dea publicității rapid această informație din cauza urgenței, dată fiind masiva concentrare de forțe rusești la granița cu Ucraina.

Potrivit Annei Neuberger, experții americani au obținut date care arată că infrastructura conectată la Agenția de informații a armatei ruse GRU a transmis un volum mare de comunicații către adrese de IP și domenii din Ucraina. Anunțul american a fost urmat de cel al unor oficialități britanice, care au spus că e aproape sigură implicarea GRU în atacul de tip DDos, care inundă website-urile țintă cu o cantitate de date copleșitoare.

### Vezi și... ### LIVE UCRAINA | Occidentul avertizează ferm Rusia asupra consecințelor unei invazii