Angela Merkel la Moscova pentru a discuta criza iraniană

Your browser doesn’t support HTML5

Angela Merkel merge la Moscova, pe fundalul tensiunilor globale

Cancelara Germaniei, Angela Merkel este așteptată la Moscova unde va discuta cu președintele rus Vladimir Putin despre deteriorarea situației din Orientul Mijlociu. Siria, Libia și creșterea tensiunilor dintre Statele Unite și Iran sunt, potrivit Kremlinului, subiectele de pe agenda întrevederii.

„Rusia este un actor important pe scena internațională”, declara și purtătorul de cuvânt al cancelarei în cursul acestei săptămâni. „Iar ca membră permanentă a Consiliului de securitate ONU, Rusia este indispensabilă pentru găsirea oricărei soluții negociate”, a mai declarat Steffen Seibert.

Merkel și Putin s-au întâlnit în decembrie la Paris, cu ocazia summit-ului în format Normadia (Rusia, Ucraina, Germania și Franța) la care s-a discutat încetarea luptelor în estul separatist al Ucrainei. După anexarea abuzivă, în martie 2014, a peninsulei Crimeea, Rusia a început să sprijine activ și milițiile separatiste din estul Ucrainei, iar conflictul din această zonă a făcut deja peste 13 mii de victime.