Angela Merkel refuză invitația lui Donald Trump de a veni la un summit G7 în Statele Unite

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, și președintele Statelor Unite, Donald Trump, la o reuniune NATO de la Watford, Marea Britanie, 4 decembrie 2019

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, a refuzat invitaţia preşedintelui american Donald Trump de a participa în persoană la un preconizat summit G7 în Statele Unite, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin. Știrea fusese inițial dată de portalul american Politico.

„Cancelara federală îi mulţumeşte preşedintelui Trump pentru invitația la summitul G7 de la sfârşitul lui iunie la Washington. La ora actuală, luând în considerare întreaga situaţie pandemică, Angela Merkel nu poate accepta o participare personală, o deplasare la Washington”, a declarat Steffen Seibert. „Cancelara federală va continua, desigur, să monitorizeze evoluţia pandemiei”, a mai spus Seibert.

Recent, se relata că președintele Trump a discutat participarea în persoană a liderilor G7 la summit cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Statele Unite sunt, în acest moment, țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus, cu peste 1,8 milioane de cazuri confirmate de contaminare și peste 105 de mii de decese legate de Covid-19.