Regina Elisabeta a II-a: 60 de ani de domnie

Regina Elisabeta a II-a.

O gravură înfățișînd căsătoria Reginei Victoria cu Prințul Albert în 1840. Regina a domnit între anii 1837-1901.

Familia regaă britanică fotografiată în jurul Prințesei Elisabeta și a Ducelui Filip de Edinburgh, cu ocazia căsătoriei lor la 20 noiembrie 1947.

Regina Elisabeta și Prințul Albert la o ceremonie la Westminster Abbey, la Londra, la aniversarea de diamant a căsătoriei lor (noiembrie 2007).

Arhipiscopul de Canterbury o binecuvîntează cu spada pe Elisabeta înainte de ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey de la 2 iunie 1953.

Regina la întîlnirea cu Papa Benedict XVI, în septembrie 2010.

Regina Elisabeta a II-a fotografiată la ceremonia de încoronare de la 2 iunie 1953, prima televizată de posturile britanice.

Regina, Prințul Filip și trei dintre copiii lor (Anne, Andrew și Charles) la Castelul Balmoral în 1960.

Regina alături de fiii săi, prinții Andrew și Edward care citesc o carte la Buckingham Palase, în cursul înregistrării mesajului regal de Crăciun către Commonweath, în 1971.

Regina pozează cu Prințul Charles și logodnica sa Lady Diana, la Buckingham Palace, în martie 1981.

Regina și Charles la o cursă de cai la Epson, după așa-numitul „annus horibilis”, 1992, în care cei doi fii mai mari sau separat de soțiile lor, fiica sa Ana a divorțat iar un incendiu a distrus o parte din Castelul Windsor.

Regina și fostul premier Margaret Thacher sosesc la un dineu în onoarea celei din urmă și a aniversării ei de 70 de ani, la Londra, în 1995.

Regina Elisabeta a II-a depune o jerbă de flori la Gound Zero, la New York, scena atacurilor teroriste ce au ucis la 11 septemrbie 2001 mii de americani.

Regina Elisabeta a II-a dezvelește un portret bust realizat de sculptorul Oscar Nemon, în Camera Lorzilor, la Londra, în octombrie 2009.

In mai 2010 părăsind Buckingham Palace în caleașcă pentru ceremonia de deschidere a Parlamentului.

La ceremoniile din mai 2010 la Londra, în Galeria regală a Palatului Buckingham.

Elisabeta și Filip pozează pentru fotografia oficială cu Gărzile Grenadiere în 2010.

Regina sosește la reședința președintelui irlandez, în cursul vizitei istorice întreprinse în mai 2011, cea dintîi a unui șef de stat britanic în Republica Irlanda.

Regina Elisabeta primește flori după slujba duminicală la Biserica West Newton, la 5 februarie, în ajunul aniversării Jubileului de Diamant.