Autoritățile republicane din statul Georgia resping acuzațiile de fraudare a alegerilor

Președintele americane Donald Trump la primul său miting electoral după alegerile prezidențiale, Georgia, 5 decembrie 2020.

Secretarul de stat al Georgiei, republicanul Brad Raffensperger a declarat că nu au existat dovezi de fraudă sistemică la alegerile din Statele Unite, în timp ce preşedintele în exerciţiu Donald Trump continuă să facă presiuni asupra oficialilor pentru a răsturna eşecul său la diferenţă mică în acest stat.

Președintele american Donald Trump, aflat sâmbătă în statul Georgia pentru primul său miting electoral, a respins din nou idee că ar fi pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie, câștigate de democratul Joe Biden și a acuzat din nou fraudarea masivă a votului.

Trump a pierdut acest stat tradițional conservator cu mai puţin de 13.000 de voturi, marcând prima dată când Georgia a votat pentru un preşedinte democrat în aproape 30 de ani. Victoria lui Biden a fost deja certificată de autoritățile republican din Georgia.

Victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie va fi oficializată pe 14 decembrie, în votul din Colegiul Elector.