Bernie Sanders câștigă alegerile din Nevada în cadrul Partidului Democrat

Senatorul independent Bernie Sanders, unul din favoriții pentru a deveni candidatul partidul democrat în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Senatorul independent de Vermont, Bernie Sanders, a câştigat sâmbătă alegerile interne ale Partidului Democrat în statul Nevada, consolidându-şi poziţia de favorit în cursa pentru a deveni candidatul la preşedinţie. Spre deosebire de primele două alegeri primare, cele de sâmbătă a fost primele într-un stat multietnic, cu o puternică populației afro-americană și latino – exact electoratul care este de așteptat să decidă cursa din acest an pentru Casa Albă.

### Vezi și... ### Încep prezidențialele americane: ce este un „caucus”?

Pe locul al doilea în aşa-numitul „caucus” s-a clasat, potrivit rezultatelor parţiale, fostul vicepreşedinte american Joe Biden. Sanders a întrunit 47% din delegaţii convenţiilor locale din Nevada, după raportarea rezultatelor din 43% din circumscripţii. Pentru Biden s-au pronunţat 21% din reprezentanţi, pentru Pete Buttigieg, fostul primar al oraşului South Bend din statul Indiana.

Următoarele alegeri primare au loc pe 29 februarie, în Carolina de Sud, iar pe 3 martie, zi cunoscută ca Super Tuesday (super-marţea), sunt programate alegeri în 14 state, care trimit peste o treime din delegaţii la Convenţia Naţională Democrată, unde va fi desemnat contracandidatul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump. Este și data aleasă de miliardarul Michael Bloomberg pentru a intra în cursa democrată.