Bogdan Aurescu: Soluționarea conflictelor prelungite este o prioritate a politicii Bucureștiului

Ministrul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat că problema soluționării conflictelor prelungite este o prioritate a politicii Bucureștiului. Aurescu a participat, vineri, la cea de-a 131-a reuniune a Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei (CoE) informează Agerpres, citind un comunicat al diplomației Bucureștiului.

Ministrul Bogdan Aurescu a spus în discursul său că Romania este angajată activ în eficientizarea multilateralismului și întărirea rezilienței strategice pe baza valorilor democratice, precum și a dreptului internațional.

De asemenea, el a subliniat necesitatea constituirii, pentru un viitor durabil, a unui spațiu juridic european comun, bazat pe principiile statului de drept. Potrivit sursei citate, Aurescu a exprimat și susținerea pentru eforturile menite să descurajeze orice tip de propagandă în favoarea ideologiilor extremiste și a mesajelor instigatoare la ură.

„În ceea ce privește conflictele prelungite, ministrul Bogdan Aurescu a accentuat că soluționarea acestora reprezintă o prioritate pentru România. Astfel, a subliniat necesitatea reluării dialogului politic în vederea identificării unor soluții pașnice bazate pe principiile dreptului internațional și respectarea suveranității și integrității teritoriale ale statelor vizate”, arată MAE.