Cadourile oferite jurnaliștilor la o recentă conferință sunt “din sursele personale” ale președintelui Igor Dodon

Președinția spune că a cheltuit mai puțin de nouă mii de lei din banii publici pentru o recentă conferință de presă controversată a președintelui Igor Dodon, dar cadourile oferite jurnaliștilor au fost “din sursele personale” ale șefului statului, relatează Ziarul de Gardă.

Peste 40 de jurnaliști au participat la conferința lui Dodon de pe 24 iunie, la reședința prezidențială de la Condrița, unii fiind aduși cu microbuzul de la Chișinău. După conferința transmisă în direct în cadrul vlogului săptămâmal “Președintele Răspunde”, Dodon le-a oferit participanților vin și miere, la o recepție și o excursie în beciul reședinței. În răspunsul președinției pentru Ziarul de Gardă, se spune că, din buget, s-a plătit doar pentru „servicii tehnice” de sonorizare a evenimentului și pentru transportul jurnaliștilor.

Nu este limpede cine a plătit pentru recepție, salubrizare, pază. O organizație neguvernamentală pentru integritatea jurnaliștilor, Consiliul de Presă, a spus că oferirea de cadouri de către președinte presei este similară “acțiunilor de corupere a alegătorilor în campaniile electorale”.