Covid-19: Germania prelungește restricțiile, Italia înregistrează un număr record de decese

Cancelara Germaniei Angela Merkle la conferința de presă după discuțiile cu premierii landurilor, Berlin, 2 decembrie 2020.

Restricțiile impuse în Germania în lupta împotriva covid-19 – între care închiderea restaurantelor și locurilor de cultură – rămân în vigoare până la 10 ianuarie, a anunțat cancelarul Angela Merkel în urma unei reuniuni cu premierii landur-ilor. Merkel a mai precizat că, în perspectiva unei probabile aprobări a folosirii vaccinurilor Biontech/Pfizer și Moderna de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) până la sfârșitul anului, aproximativ 70 de milioane de doze din ambele vaccinuri ar putea să fie livrate – în primul trimestru al lui 2021 – în Germania. Un număr de doze insuficient pentru populația germană, a apreciat ea, subliniind că Germania urmează ca în această iarnă să nu dispună de stocuri mari de vaccin.

Bilanțul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 22.046 de cazuri, la 1.106.789, a anunțat joi Institutul Robert Koch. Miercuri s-au înregistrat 17.270 de infectări.

Italia a confirmat în ultimele 24 de ore 993 de noi decese asociate COVID-19, cel mai grav bilanț înregistrat în această țară de când a început pandemia, la jumătatea lunii februarie, potrivit buletinului informativ transmis joi de Ministerul italian al Sănătății. Numărul total al deceselor asociate noului coronavirus ajunge astfel în Italia la peste 58 de mii.