Covid-19: Spania iese din blocajul total

De luni, 13 aprilie, Spania - una dintre țările cele mai afectate de epidemia de coronavirus - iese din blocajul total și permite unor companii să-și reia activitatea. „E important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială”, a spus premierul Pedro Sanchez, într-o conferință de presă duminică, care a urmat unei întâlniri cu liderii regionali, unii dintre ei reproșându-i că relaxarea restricțiilor va avea consecințe grave de sănătate.

Sanchez a precizat că măsurile generale impuse până acum rămân în vigoare, fiind permisă deplasarea la cumpărături și la locul de muncă. Se vor redeschide unele fabrici și șantiere de construcții, dar toți angajații vor fi obligați să poarte mască de protecție.

Spania a înregistrat duminică, 12 aprilie, 619 decese de coronavirus, în creștere după trei zile consecutive de scădere. Sâmbătă se înregistraseră 510 decese de pe o zi pe alta, cifra cea mai scăzută în aproape trei săptămâni. Ritmul de creştere a noilor cazuri de contaminare este de 2,5%, cel mai scăzut procent de la izbucnirea epidemiei în Spania.