CSS discută agravarea stării epidemiologice în R. Moldova

Oameni și locuri la Dondușeni, martie 2021.

Președinta Maia Sandu a convocat pentru sâmbătă, 13 martie, ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), la care se va discuta și despre instituirea unui eventual lockdown, a precizat într-o postare pe Facebook, Ala Nemerenco, consiliera președintei în domeniul sănătății.

Ala Nemerenco și-a exprimat regretul că tot mai mulți oameni sunt răpuși de coronavirus și a menționat că, în lipsa unor măsuri urgente, situația va continua să se agraveze.

„Ne place sau nu, dar fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău. Ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor. Și medicilor”, a scris consiliera prezidențială.

Totodată, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă. În zilele de odihnă, CNESP recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional, transmite IPN.

Pe 11 martie, în țară a fost înregistrat un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, 1896 de cazuri. Vineri, 12 martie, au fost înregistrate 1785 de noi infectări și un record de decese legate de COVID-19, 38 la număr. Bilanțul infectărilor a trecut de 200 de mii.

### Vezi și... ### Parlamentul autorizează simplificarea procedurilor de cumpărare a vaccinului